HET ONTBREKEN VAN RICHTING IN JE LEVEN!

Soms is het een uitdaging om je doel te bereiken simpelweg omdat je geen duidelijke richting hebt in je leven . Misschien verlang je er wel naar om iets te creëren, maar weet je niet precies wat. Misschien ben je je niet bewust van je creatieve vermogens. Of draag je onbewust de overtuiging met je mee dat het egoïstisch is om verlangens te hebben of te streven naar verbetering.

Het is echter van belang om te erkennen dat het verlangen naar groei en bezit een intrinsieke eigenschap is van onze menselijke aard. Wanneer je dit ontkent, ontken je eveneens een essentieel deel van je menszijn.

Toen ik acht jaar geleden mijn praktijk begon, koesterde ik een helder doel. Ik visualiseerde dat zodra mijn kinderen oud genoeg waren en naar school gingen (toen waren ze slechts 1 en 4 jaar oud), ik mijn eigen praktijk zou hebben. Zo kon ik, naast het zijn van een moeder, ook een positieve boodschap aan de wereld meegeven. Mijn oorspronkelijke verwachting was dat dit doel zich in vijf jaar zou manifesteren. Tot mijn verrassing had ik echter al een bloeiende praktijk voordat beide kinderen naar school gingen. Het leek alsof mijn missie plotseling volbracht was. En toen stond ik voor de vraag: En wat nu?

 

Vanaf dat moment ontbrak het me aan richting in mijn leven.

Het voelde alsof ik stil stond, alsof er een plafond boven mijn hoofd was. Dit gebrek aan richting weerspiegelde zich in alles: creativiteit ontbrak, mijn levenslust verminderde, wat resulteerde in slecht slapen en zelfs mijn praktijk werd steeds rustiger. Dus deed ik wat ik vaak in het verleden had gedaan.

Ik viel terug in mijn bekende valkuil. Ik keek naar anderen om te zien hoe zij het deden en probeerde dat te kopiëren. Dus stapte ik de wereld van sociale media in en deed dingen die ik eigenlijk diep van binnen afkeurde.

Op zichzelf is daar niets mis mee, maar hiermee sla je een essentieel stuk over. Het essentiële besef dat jij een diepe kern hebt en hier op aarde bent met jouw unieke kwaliteiten. Pas wanneer jij erkent dat jij JIJ bent en mag zijn, kun je ontdekken wat jouw missie is en de juiste richting aan je leven geven.

 

Hoe doe je dat?

1 Schrijf op waar je buitengewoon goed in bent, inclusief de kwaliteiten die je misschien niet direct herkent, zoals vriendelijkheid, luisterbereidheid en behulpzaamheid.

2 Sta eens stil bij de gedachte: “wat brengt mij op dit moment vreugde?” Is het een kop koffie of juist een kop thee? Blijf hierbij in het nu, denk niet te veel na over 5 jaar of zelfs maar over volgende week. Je creëert jouw toekomst simpel weg door wat je denkt en voelt. Dus door stil te staan bij deze korte momenten wat je vreugde brengt, creëer je vanzelf al het gevoel van geluk.

3 Begin de dag met een mantra. Mijn favorieten zijn: "Alles wat ik zoek is er altijd al" en "Ik ervaar innerlijke vrijheid". Deze twee mantra's plant ik als zaadjes in mijn hart en laat ik het universum verzorgen. Op die manier laat je het universum voor je werken, waardoor je zelf maar de helft van de tijd hoeft te investeren.

 

In het theta-bewustzijn kunnen we bewust dingen creëren die we wensen. We hebben de capaciteit om overtuigingen en emoties te integreren die ons onderbewuste toestemming geven om onze doelen te bereiken. Het is een liefdevolle herinnering aan de kracht die in ons schuilt om ons leven vorm te geven en te streven naar wat ons werkelijk vervult.

CONTACT

Neem gerust contact op, ik help je graag verder

BEL
06-47759357

ADRES
Gaffelstraat 49
4835 AM Breda

EMAIL
eveline@ikleeff.nl