HOE SPIJT JE WEG HOUDT VAN SUCCES EN OVERVLOED!

Vaak horen we de uitdrukking: "Leef in het moment!" Of "Leef in het hier en nu!" Er zijn talloze boeken geschreven over dit onderwerp. Echter vormen we onze toekomst op basis van de gedachten en emoties die we koesteren in het heden. Gedachten en emoties die ontstaan zijn uit onze verhalen, gebaseerd op hoe we destijds de situatie interpreteerden.

Op momenten dat spijt ons overvalt vanwege keuzes in ons verleden, of het nu gaat om daden die we hebben begaan of kansen die we hebben laten liggen, bevinden we ons vaak gevangen in negatieve emoties. Dit belemmert onze groei, want we zijn beducht om dezelfde fouten te herhalen.

Wanneer we echter streven naar het verwezenlijken van onze dromen, is het van vitaal belang dat we deze negatieve emoties en angsten uit het verleden overwinnen. Zo kunnen we een toekomst creëren waarin deze oude angsten geen invloed meer op ons hebben. We dienen te leren van onze vergissingen en deze wijsheden verbinden met onze toekomst, om zo verzekerd te zijn van succes en overvloed.

Gedurende vele jaren droeg ik het gewicht van spijt met me mee, omdat ik niet voldoende heb geluisterd naar mijn innerlijke stem, die me vertelde wat mijn ware behoeften en bronnen van vreugde zijn. Mijn gewoonte was om anderen altijd voorrang te geven, en mezelf op de tweede plaats te zetten. Dus als er een keuze was, plaatste ik anderen op de voorgrond en stelde mijn eigen verlangens op de achtergrond.

Onlangs bood ik mijn vriendin spontaan een healing aan. Ze werkt in een café, en toen ik wilde betalen voor mijn koffie, weigerde ze zelfs om mijn portemonnee te zien. "Nee," zei ze, "deze kop koffie is van mij. Je hoeft niets te betalen." Op dat moment voelde ik tranen opwellen. Een innerlijke stem fluisterde me toe: Het delen van helende energie komt voort uit onvoorwaardelijke liefde, maar ergens voelde het accepteren van de koffie als een daad van manipulatie.

Dit bracht herinneringen terug aan gebeurtenissen uit mijn verleden. Mijn moeder, die worstelde met depressie, vulde haar innerlijke leegte met mijn liefde. Voor mij voelde dit altijd als een vorm van manipulatie. Ik had het idee ontwikkeld dat "ik mezelf moest opofferen om liefde te ontvangen." Bovendien, op het moment dat mijn jongste dochter werd geboren, overleed mijn vader. Hierdoor ontstond de overtuiging dat "ontvangen leidt tot verlies."

Deze diepgewortelde overtuigingen ondermijnden mijn eigen welvaart. Hoe vaak we ook met ons verstand kunnen bedenken dat we overvloed willen en onszelf bevestigen dat we het waard zijn, zolang we deze overtuigingen niet aanspreken en omvormen, blijven ze als onbewuste programma's in onze geest actief. De allesomvattende energie van het universum koestert slechts één wens voor jou: een leven doordrenkt met onvoorwaardelijke liefde en overvloed. Toch zijn het onze persoonlijke verhalen die ons beletten om deze zegeningen volledig te omarmen.

 

 

CONTACT

Neem gerust contact op, ik help je graag verder

BEL
06-47759357

ADRES
Gaffelstraat 49
4835 AM Breda

EMAIL
eveline@ikleeff.nl