Twee-strijd in mijn hoofd!

Soms zijn er van die momenten in je leven dat je even niet weet welke richting te nemen. 

Waar doe ik goed aan? Wat is de beste keuze?

Moet ik handelen vanuit verstand? Omdat het nu eenmaal zo hoort, omdat iedereen het zo doet of omdat ik denk dat anderen dat van me verwachten? Of moet ik mijn hart volgen? Moet ik doen waar ik plezier in heb, waar ik energie en ruimte van krijg? 

Kortom er is tweestrijd in je hoofd. 

 

Heel normaal hoor die tweestrijd in je hoofd!We leven in een dualistische wereld, wat betekent dat niets bestaat zonder het tegenovergestelde. Er is geen wit zonder zwart, en er is geen goed zonder slecht. Dit is hoe we vaak zijn opgevoed, met woorden als: “Wees voorzichtig!” “Gebruik je verstand!” “Neem verantwoordelijke beslissingen!” “Je moet kiezen” In plaats van ons bewust te zijn dat het universum ons altijd ondersteunt in ons proces en dat onvoorwaardelijke liefde altijd beschikbaar is als we onszelf dat toestaan.

 

Ik had onlangs een gesprek met een jonge vrouw van begin 30 jaar. Ze stond op het punt om een huis te kopen een logische stap op haar levenspad. Maar zei ze er meteen achteraan… “Ik voel het niet. Ik wordt er niet warm of koud van en ik denk dat ik mijn gevoel ben kwijtgeraakt.”

Ik antwoordde liefdevol: Je gevoel kwijt zijn, dat lukt niet zo eenvoudig! Misschien durf je het niet te volgen, of herken je de stem van je gevoel niet. Is er misschien iets anders waar je wel enthousiast van wordt? 

Ze antwoordde: “Ik wil graag een relatie, iemand met wie ik alles kan delen, een echte partner die er onvoorwaardelijk voor mij is. Ennnn…… ik zou nog iets anders willen…… maar dat is maar een gekke gedachte. 

Dus vroeg ik nieuwsgierig: “Wat is die gedachte? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?” Ze zei: “Ik zou graag voor een tijdje naar het buitenland willen, gewoon om mezelf beter te leren kennen. 

Op dat moment begreep ik waar haar innerlijke tweestrijd vandaan kwam. Ik vertelde haar:

"Als ik het goed begrijp, wil je eigenlijk even weg om een diepere relatie met jezelf aan te gaan. Je wilt jezelf echt leren kennen. Maar diep van binnen ben je bang om te ontdekken wie je werkelijk bent. Je bent bang voor je eigen kracht, want je bezit enorm potentieel, alleen heb je jezelf dat nooit toegestaan. Enerzijds omdat je zo bent opgevoed, je moeder en je oma deden het ook op deze manier, en anderzijds omdat niemand je ooit heeft aangemoedigd.

Je hebt je gevoel helemaal niet verloren. Het heeft je juist verteld wat je NIET moest doen, namelijk op dit moment een huis kopen. Alleen herkende je die stem niet, en daarom begon je redenen te bedenken waarom naar het buitenland gaan een slecht idee zou zijn.

 

Luister naar je gevoel; het wijst je altijd de weg, hoe vreemd dat misschien ook lijkt. Je kunt de stem van je hart herkennen doordat deze altijd warm en liefdevol is, maar vaak zacht en op de achtergrond klinkt. Aan de andere kant kun je de stem van je hoofd herkennen omdat die altijd als eerste komt en het luidst is, maar vaak handelt vanuit angst.

Het universum volgt een universele wet: op het moment dat een gedachte in je opkomt en je die beschouwt als een probleem, zendt het universum meteen de bijbehorende oplossing mee. Als je echter blijft graven in je gedachten op zoek naar antwoorden, zul je ze niet vinden. Daarom heeft het universum je intuïtie geschapen; deze wijst je altijd de weg naar het antwoord.

De stem van je hart, je intuïtie, is altijd warm en liefdevol. Als je die volgt, volg je het pad van je ziel.”

 

 

 

CONTACT

Neem gerust contact op, ik help je graag verder

BEL
06-47759357

ADRES
Gaffelstraat 49
4835 AM Breda

EMAIL
eveline@ikleeff.nl